FAQ vrijwilligersbeleid

Veel gestelde Vragen: Vrijwilligersbeleid s.v. Alliance’22

Heb je vragen die hieronder niet beantwoord worden of heb je interesse voor een commissie? Stuur ons een mailtje op vrijwilligers@alliance22.nl.

Ik heb interesse voor een commissie, hoe kom ik hier mee in contact?
Wat leuk dat je wilt helpen! Stuur ons een mailtje op vrijwilligers@alliance22.nl.

 

Moeten trainers zich ergens apart aanmelden om vrijstelling te krijgen?
We vragen aan iedereen de voorkeuren en via de enquête op te geven. Dus daarin zien wij of je trainer bent of een andere taak vervult. Later stemmen we de lijst met vrijstellingen af via de leeftijdscoördinatoren.

 

Word ik vrijgesteld van taken als ik in het verleden veel heb bijgedragen?
Ondanks waardering voor je eerdere inzet, vragen we iedereen om bij te blijven dragen, zodat we allemaal samen de club ondersteunen. Ereleden zijn echter vrijgesteld van deze verplichtingen.

Ik wil de borg of afkoopsom betalen, hoe kan ik dit betalen en wordt dit samen met de contributie afgeschreven?
De borg of afkoopsom wordt in oktober automatisch afgeschreven; je hoeft hier niets voor te doen.

 

Als ik 150 euro borg betaal wanneer krijg ik dit dan terug, en als ik bijvoorbeeld 6 vrijwilligers uren heb gemaakt krijg ik dan 90 euro terug?
De borg krijg je alleen terug zodra je aan de volledige vrijwilligersverplichting voldaan hebt. We zullen dit een aantal maal per seizoen uitbetalen.

Is het aantal uren dat er moet worden gemaakt gebaseerd op een berekening van het aantal beschikbare taken en uren dat in een seizoen uitgevoerd kan worden?
We zijn bij het invullen van het nieuwe vrijwilligersbeleid uitgegaan van een aantal aannames. Op basis van deze inschattingen verwachten we goed uit te komen. Mochten er nog uren ‘over’ zijn, dan zijn er nog genoeg taken over die we graag aanvullend willen laten doen of taken waarvan we de bestaande vrijwilligers graag wat verlichting voor willen geven.

 

In de voetbal.nl app sta ik op 151 punten in plaats van 150 punten, hoe zit dat?
Volgens onze administratie heb je dan de enquête niet ingevuld. Omdat we dan niet weten wat je voorkeuren zijn, hebben we je op 151 punten gezet zodat wij kunnen zien om wie dat gaat. Het is niet zo dat je een extra punt hoeft te halen, dat wordt “kwijtgescholden”, het is puur administratief.

 

Komt de 15 uur vrijwilligerswerk of de afkoopsom in plaats van de contributie
Nee, dit komt er bovenop. Het vrijwilligersbeleid is ingevoerd naast de contributie. De club draait op vrijwilligers en er is meer inzet nodig om alle taken gedaan te krijgen binnen de club.

 

Moet ik meer doen als ik meerdere kinderen bij de club heb?
Je hoeft niet per se meer taken op je te nemen. We vragen dat vrijwilligerstaken worden vervuld voor maximaal twee spelende leden per gezin.

 

Hoe zit het met taken als ouders gescheiden zijn?
Ook als ouders gescheiden zijn, is het niet nodig dat beide ouders taken vervullen. Het volstaat als één ouder de taken op zich neemt, of dat jullie de taken verdelen.

Wat moet ik doen als ik niet kan op het moment dat ik sta ingeroosterd voor een vrijwilligerstaak?
Als je onverwacht niet kunt komen, zorg dan zelf voor een vervanger en licht de coördinator van jouw taak hierover in. Bij noodgevallen is het ook belangrijk dat je direct contact opneemt met de coördinator. Onthoud dat het belangrijk is om je verantwoordelijkheid te nemen, ook als je ruilt.

 

Wat gebeurt er als een wedstrijd of evenement wordt afgelast?
Mocht een activiteit afgelast worden, dan informeren we je hierover via een belletje of via onze website. Als je twijfelt of je nodig bent, neem dan altijd contact op met de club of kom gewoon naar het sportpark.

 

Houdt de club rekening met schoolvakanties?
We plannen het hele jaar door, inclusief de meeste schoolvakanties, behalve tijdens de zomerpauze van 1 juli tot 1 augustus. Je kunt je beschikbaarheid aanpassen en je inschrijven voor momenten die jou uitkomen. Als je een keer niet kunt, is ruilen altijd mogelijk.

 

Wat als mijn vervanger niet komt opdagen?
Je blijft verantwoordelijk totdat je vervanger officieel de taak heeft overgenomen. Als er iets misgaat, is het aan jou om dit op te lossen, ook als dit betekent dat je een regeling moet treffen met je vervanger.

 

Mag ik mijn kind sturen om mijn beurt te vervullen?
Nee, alleen volwassenen van 18 jaar en ouder mogen vrijwilligerstaken vervullen.

 

Wat als ik elke zaterdag werk?
Geen zorgen, vrijwilligerswerk is mogelijk op alle dagen van de week. Schrijf je in voor dagen wanneer jij beschikbaar bent, zodat je toch je steentje kunt bijdragen.

 

Kan ik zelf kiezen wanneer ik mijn taken uitvoer?
Je kunt jaarlijks je voorkeuren doorgeven voor specifieke dagen en soorten taken. We publiceren ook regelmatig nieuwe roosters waarvoor je je kunt inschrijven, wat je de flexibiliteit geeft om te kiezen wat het beste bij jouw schema past.

 

Waar vind ik informatie over roosters en opleidingen?
We zorgen dat roosters minstens een maand van tevoren beschikbaar zijn op onze website en via de voetbal.nl app. Voor opleidingen en workshops over specifieke rollen en taken houden we ook regelmatig informatiesessies.

 

Kan ik switchen van taken gedurende het jaar?
Veranderingen zijn mogelijk in overleg, afhankelijk van beschikbare ruimte en behoeften binnen de clu

Deze antwoorden zijn bedoeld om jou te ondersteunen en te verzekeren dat je vrijwilligerservaring bij Alliance’22 zowel bevredigend als plezierig is. Samen maken we onze club sterker! Heb je na het lezen van deze antwoorden een prangende vraag die niet beantwoord is? mail ons op vrijwilligers@alliance22.nl