Alliance & KiKa

Wie is Kika

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Inmiddels overleeft 81% van deze kinderen de eerste vijf jaar na de diagnose. Mede dankzij de onderzoeken die KiKa financiert. Want zo’n 20 jaar geleden lag dit nog rond de 72%. Een duidelijk bewijs dat onderzoek Γ©cht helpt en 100% kans op genezing steeds dichterbij komt.

Deze onderzoeken waarin KiKa investeert richten zich op verschillende thema’s. Denk aan betere medicijnen, minder pijn tijdens behandelingen, meer kans op genezing en een hogere kwaliteit van leven voor patiΓ«nten, ook na behandeling. Ook geeft KiKa voorlichting over kinderkanker. KiKa is het enige goede doel in Nederland dat investeert in onderzoek dat zich specifiek richt op alle vormen van kinderkanker.

Bij al dit mooie werk krijgtΒ KiKa steun van particuliere donateurs, actievoerders, bedrijven en stichtingen.

Wat doet KiKa

KiKa betaaltΒ onderzoekΒ naar kinderkanker omΒ ervoorΒ te zorgen dat er nog meer kinderenΒ beter worden.Β Door betere behandelingen en verzorging worden er gelukkig steeds meer kinderen beter van kanker. Maar er zijn helaas ook β€˜de late effecten’ van de ziekte en behandeling. Dit betekent dat door de zware medicijnen en behandelingen ook goede cellen in het lichaam kapot zijn gemaakt. Dit kan nare gevolgen hebben, zoals slecht zien, slecht horen, leerproblemen, slecht groeien of onvruchtbaarheid. Ook hier wordt onderzoek naar gedaan.

Alle onderzoekers in Nederland die zijn verbonden aan een Nederlandse instelling kunnen steun voor hun project aanvragen. Daarnaast is KiKa een van de grootste financiers van de onderzoeksafdeling van het Prinses MΓ‘xima Centrum. Hier zoeken artsen en wetenschappers naar de beste behandelingen voor kinderen met kanker.Β En dat werpt zijn vruchten af. Want mede dankzij donaties overleeft 81% van alle Nederlandse kinderen met kanker. Om dit percentage te verhogen, uiteindelijk naar 100%, is onderzoek onmisbaar. KiKa is het enige goede doel in Nederland dat investeert in onderzoek dat zich specifiek richt op alle vormen van kinderkanker.

Kijk op de website van Kika (www.kika.nl) als je meer wilt weten over onderzoek of kinderkanker.

Alliance & KiKa

Zoals gezegd wil Alliance’22 zich graag inspannen voor promotie en inzameling voor KiKa. In 2025 houdenΒ we voor de tiende keer het Kika Alliance jeugdtoernooi.Β Verder doen we aan de inzameling en verkoop van kleding en voetbalschoenen en gaat ook het ingezamelde statiegeld naar Kika.

Heb jij een idee voor een Alliance-actie voor jouw team of voor de vereniging speciaal voor Kika? Laat het ons dan weten en mail naarΒ kika@alliance22.nl