Meidenvoetbal

Meiden en vrouwenvoetbal bij Alliance’22

Eind vorige eeuw is Alliance’22 begonnen met meidenvoetbal, aanvankelijk met 1 team. Inmiddels is het meidenvoetbal niet meer weg te denken bij de club. Sterker, Alliance is nu een van de toonaangevende clubs in de regio wat betreft het voetbal voor meiden en vrouwen. Niet alleen zijn er veel meidenteams maar ook zijn in de afgelopen jaren meerdere teams Nederlands kampioen geworden.

In 2018 heeft de MO15 meegedaan aan de Europa League tegen teams uit BelgiΓ« en Duitsland, dit vond plaats op het Kasteel in Rotterdam. In hetzelfde jaar is Feyenoord op bezoek geweest bij Alliance voor een wedstrijd in de Topklasse tegen de MO17. Van dat team spelen Anna van der Vlist en Lune Miedema inmiddels bij Telstar in de Eredivisie.

Dit alles is uniek voor de regio en Alliance is hier met recht trots op!

Ook bij de Alliance’22 meiden voetballen?

Hoewel het tegenwoordig gebruikelijk is dat meiden bij de jongens meevoetballen beseffen wij bij Alliance dat meiden het ook erg leuk vinden in een meidenteam te voetballen. Alliance biedt deze mogelijkheid nog steeds graag aan, niet alleen op een hoog niveau maar ook voor meiden die het gewoon leuk vinden om te voetballen in een meidenteam. Voor het seizoen 2024/25 hebben wij in de jongere teams nog plek voor meiden die willen voetballen. Als dit je aanspreekt mail dan naar meiden-coordinator@Alliance22.nl en wie weet speel je binnenkort in het prachtige groen-zwart!

De Alliance’22 meiden en vrouwen volgen op Instagram?

MO13-1Β  Β Β Β Β Β Β Β alliancemo13.1

MO15-2Β  Β Β Β Β Β Β Β allimo15

MO17-1Β  Β Β Β Β Β Β Β alliancemo17_1

Vrouwen 1Β  Β Β alliance_dames_1

Lune Miedema - Telstar
Anna van der Vlist - Telstar