JO14-3: Mooie 3e plaats

Vanaf eind augustus heeft de JO14-3 elke week een wedstrijd gespeeld, dus nu tijd om de herfstvakantie de boys ook echt vakantie te geven. Nu even een update van de laatste wedstrijden:

In september hadden we de uitwedstrijd tegen RCZ JO14-1.  We speelden op een slecht veld, maar daarentegen werd het een leuke wedstrijd. We begonnen niet goed aan de wedstrijd het was moeilijk kansen creeëren. De 2e helft hadden we genoeg kansen maar de bal wilde er niet in, de 2-2 eindstand was  ook terecht. De week erna stond de thuiswedstrijd tegen DSS JO14-6 op het programma, deze tegenstander kennen we goed, ieder jaar spelen we wel 4x tegenelkaar het zij competitie/oefenwedstrijden. Onze boys trekken meestal aan het langste eind, alhoewel het altijd leuke wedstrijden betreft. Nu ook maar dat zie je niet aan de uitslag:  7-2.  Oktober, daar stond de uitwedstrijd bij De Wherevogels JO14-2 op het programma. Opnieuw hadde we een grote groep spelers tot onze beschikking. De Wherevogels stond 2e dus we hadden niets te verliezen. We speelden een erg goede wedstrijd, misschien wel de beste in deze fase. Helaas floot de scheidsrechter te vroeg af in de 1ste helft, begin van de 2e helft kwam hij naar ons toe om 5 minuten langer te spelen, maar wij zeiden nee gewoon 35 minuten. De ruststand was ook 2-3 in ons voordeel, het ging om de 2e plaats, maar dan moesten we wel winnen, dat wist DE Wherevogels ook. Ëén minuut voor tijd scoorde zij de gelijkmaker, waarna de scheidsrechter toch 5 minuten langer liet door spelen, waarna in de laatste seconde de 4-3 viel. Jammer dat het zo moest gaan, alhoewel bij de stand 2-3 hebben we ook kansen gehad om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De week erna stond de thuiswedstrijd tegen IJmuiden JO14-3 op het programma, de nummer laatst in deze poule. We begonnen deze wedstrijd voortvarend, binnen de kortste keren stond het 2-0 waarna IJmuiden tegen scoorde 2-1. We speelde niet ons allerbeste wedstrijd, misschien onderschatting, maar de doelpunten machine ging door in de 2e helft met een uiteindelijk 12-1 zege. De coach van Ijmuiden vroeg ons of we al tegen KFC, de koploper met alles dik gewonnen, hebben gespeeld. Hij vertelde dat het erg grote jongens zijn, die af en toe wat uitdelen, het was niet zijn prettigste wedstrijd. Laat het nou precies ons laatste wedstrijd, en wel thuis tegen KFC JO14-4. De hele week hebben we de boys op trainingen dit voorgehouden dat ze hier tegen bestand moeten zijn. In deze wedstrijd was de ruststand 0-2. De boys boden goed tegenstand met wat kleine kansjes, het waren inderdaad grote jongens, eigenlijk horen ze een klasse hoger te spelen, de boys lieten zich niet wegzetten, want als ze tegen een tegenstander spelen met grote gasten, dan sluipt er toch een beetje angst in de ploeg. Nu niet, we boden goed weerstand tegen de koploper. De eindstand werd uiteindelijk 0-6.

Uiteindelijk zijn we in de 1ste fase poule als 3e geëindigd.  We hebben deze fase gezien, dat de boys gegroeid qua spel, gezien vorig seizoen dat we het af en toe erg moeilijk hadden in de competitie.